תרבות ארגונית של שיתופי פעולה = תוצאות עסקיות ומימוש יעדים ארגוניים.
הנחות המוצא
ניהול במאה ה-21 הנו אתגר מורכב: מנהלים נדרשים ליכולות ואיכויות גבוהות של מנהיגות, מקצועיות, השפעה, הנעה והובלה של אנשים ותהליכים. הצלחת המנהלים תלויה יותר מבעבר במיומנויות שיתופי הפעולה שלהם, עם עמיתים, עובדים וממונים, ובאופן בו הם מתמודדים עם מורכבות, שינויים מהירים ואי וודאות.
האות T משמשת כדימוי למקום של המנהיג והמנהל בארגון של היום, הנדרש לנהל ולהתנהל בשני הצירים: הקו האנכי – ניהול המשימות והעובדים, והקו האופקי – ניהול ממשקים ושיתופי פעולה עם עמיתים, מנהלים או כפיפים מטריציונים, יחידות מקבילות ולפעמים גם שותפים חיצוניים. בנוסף, עליו לעודד את עובדיו לשתף פעולה עם עמיתים מיחידות וארגונים אחרים, ולפתח כלים ואומץ בערוץ של השפעה כלפי מעלה. הקו האופקי והקו האנכי הינם באותו האורך, ובאותה רמת חשיבות, והשילוב שלהם מסמל את תפיסת הניהול החדשה. בדרגות ניהול ביניים ומעלה, אלו מיומנויות הניהול החשובות והמשפיעות ביותר על ההתפתחות וההצלחה כמנהל.
מטרות ההכשרה לפיתוח מנהלים
הקניית כלים ופיתוח מנהלים לניהול מערכות יחסי עבודה ארוכות טווח.
שיפור היכולת להנעת עובדים באמצעות כלים ותהליכים דיאלוגים.
פיתוח היכולת לנהל שיתופי הפעולה מובנים ומקצועיים בתוך הארגון ומחוצה לו.
חיזוק "האומץ הניהולי" והתמודדות עם קונפליקטים ומשברים.
שיפור ומינוף יעדים עסקיים ומערכתיים ע"י שינוי התרבות הארגונית ויצירת HIGH VELOCITY VALUE בתהליכי עבודה.
תכנית
בהתבסס על האתגרים, היעדים והצירים המרכזיים, תכנית פיתוח המנהלים של קבוצת גבים מציעה תפיסות חדשניות, מיומנויות וכלים מובנים ומדויקים, לצורך הובלה מודעת ושליטה גבוהה בתהליכים ובמערכות יחסים.