הנחת העבודה של גבים היא כי המגוון והעושר התרבותי המאפיין את החברה בישראל מהווים משאב אדיר. לניהול רגיש ומכבד של מערכות היחסים המורכבות בין הקבוצות החברתיות והתרבותיות השונות יש ערך רב. הדבר דורש נכונות, פתיחות, כלים מקצועיים מותאמים וניסיון בעבודה נפרדת ומשותפת עם מגזרי אוכלוסיה שונים.
לאורך כל שנות פעילותה צברה גבים ניסיון עשיר ומומחיות בהנחיית תהליכים ותכניות הכשרה ייחודיות לציבורים מגוונים בחברה הישראלית: ציבור חילוני, דתי וחרדי, ציבור יהודי וערבי (מוסלמי ונוצרי), עולים חדשים מתפוצות שונות, תושבי ערים מבוססות לצד תושבים מערי פיתוח ואזורי פריפריה, חברי קיבוצים, מושבים ויישובים קהילתיים, תושבי ערים ושכונות מעורבות, צעירים ומבוגרים, נשים וגברים.
אנו בשאיפה ומאמץ מתמיד שגם צוות גבים ישקף את המגוון התרבותי של החברה הישראלית וכיום מסוגלים לתת מענה הנחייתי מקצועי המותאם לצרכי הקבוצות השונות עמן אנו עובדים, הן בהיבט הזהותי והן בהיבט הלשוני.
בין שירותינו בתחום
ליווי תהליכי דיאלוג בין הקבוצות השונות המרכיבות את הקהילה. דגש ניתן לתהליכים של מנהיגות עירונית המשקפת את מגוון הקבוצות ואת נציגי הרשות, וכן מנהיגות צעירה ומנהיגות דתית.
תוכניות שונות לפיתוח מודעות והטמעת הגישה הבין-תרבותית בקהילה, ברשויות ובארגונים.
גיבוש וליווי קבוצות ייחודיות לקידום תהליכי ניהול ויישוב סכסוכים מסורתיים בקהילה.
חיזוק הזהות המקצועית של מגשרים מקבוצות תרבותיות שונות במערכת בה הם פועלים.
פיתוח פרופסיה בתחום הגישור והדיאלוג הבין-תרבותי.
הכשרות בתחום כשירות תרבותית, אינטליגנציה בין-תרבותית ויישוב סכסוכים בחברות מסורתיות במפגש עם תהליך הגישור המקובל בעולם המערבי.