מהו הסכם גישור?
הסכם גישור הינו תוצר של תהליך גישור בין שני צדדים הנמצאים במחלוקת ומביאים בצורה כזו או אחרת לפתרון המחלוקת הנושא המדובר. הסכם גישור הינו הסכם אליו מגיעים שני הצדדים בכוחות עצמם על ידי סיוע מגשר ומהווה פשרה בין שני הצדדים, כך ששני הצדדים מרוויחים מקיומו ואף צד לא יוצא בידיים ריקות.
כיצד מנסחים הסכם גישור?
גישור נועד לפתרון מחלוקות בכל נושא, החל מנושאים הנוגעים לרכוש וכלכלה, גירושין, מחלוקות בין עובדים, סכסוכים בין תלמידי בית ספר ועד למדינות הנמצאות ביחסי אויבות. הסכם גישור יותאם לאינטרסים השונים של שני הצדדים במחלוקת וינוסח לפי ההחלטות שהתקבלו בעת תהליך הגישור. החלטות אלו יתקבלו בהסכמה מוחלטת בין שני הצדדים ולא יכפו עליהם מטעם המגשר. לפני ניסוח הסכמי גישור, יקפיד המגשר להבהיר את ההשלכות או התוצאות האפשריות של החלטות אלו, כך שהצדדים יוכלו לשקול שנית את תוכן הסכם הגישור, להתאימו ולתקן אותו לכדי החלטה אופטימלית. חשוב לציין כי על מנת להקפיד על ניסוח תקין של הסכמי גישור, על המגשר להיות נייטרלי והוגן לחלוטין כלפי הנושא וכלפי שני הצדדים.
הסכם גישור ומעמדו החוקי
הסכמי גישור הנחתמים על ידי שני הצדדים הם הסכמים לכל דבר ומהווים חוזה מחייב לכל הכתוב בו. הפרת כל סעיף בהסכמים אלו מכל סיבה עלולה להוביל לתביעה משפטית מטעם הצד השני בהסכם. לפיכך, חשוב כי הסכמי גישור יהיו סיכום מדוייק של כל הפרטים עליהם הוסכם במהלך הליך גישור ולא ישאירו מקום לספקות. חשוב לציין כי בתי המשפט רשאיים, במידה וקיימת הסכמה מצד בעלי הדין, להפנות מקרים מסויימים ליצירת הסכמי גישור ואף להגדיר את תפקידי וסמכויות המגשר במהלך זה. בתי משפט נוטים להפנות תיקים רבים בנושאים שונים ביצוע הליך גישור גם עקב העומס על המערכת המשפטית, וגם במצבים בהם בית המשפט מאמין כי שני הצדדים מסוגלים להגיע יחד לכדי הסכמה. ישנם תיקים שימצאו מתאימים לתהליך גישור ויועברו לתהליך זה טרם יופיעו בפני שופט. גישור הוא פתרון לגיטימי ומקובל לחלוטין בתחומים משפטיים רבים כאשר הפופולרי ביניהם הוא תחום הגירושין, היות ותהליך גישור מאפשר הסדר חוקי של זכויותיהם של בני הזוג באופן רגוע ושונה מאווירת הקרב הנהוגה בבתי משפט.
תגובות
לא ניתן לההגיב