מרכז גבים לגישור פועל משנת 1996 ומוכר כאחד הגופים המקצועיים ביותר בתחום , המגשר הינו איש מקצוע נייטרלי בעל הכשרה והסמכה בתחום. המגשר אינו שופט, ואינו מוסמך לכפות רצונו ועמדותיו על הצדדים.
מרכז גבים לגישור פועל משנת 1996 ומוכר כאחד הגופים המקצועיים ביותר בתחום


במרכז פועל צוות של מגשרים מנוסים ומיומנים מתחומי העבודה, דיני חברות וחוזים, מיסוי, תכנון ובנייה, מקרקעין, קהילה, משפחה, ועוד. לאורך השנים האחרונות התבצעו אלפי גישורים, אשר הגיעו מבתי המשפט, מעורכי דין אשר בחרו לחסוך ללקוחותיהם את ההליך המשפטי, לארגונים ועסקים, קיבוצים ומושבים, ולציבור הרחב.
כל המגשרים בגבים הוכשרו במסלול מלא של קורס בסיסי ופרקטיקום המוכרים ע"י משרד המשפטים. לכולם ניסיון ועשיר בגישור. לכל גישור נבחרים המגשרים המתאימים ביותר לעניין ולצדדים המעורבים.
מהו גישור?
הגישור הינו תהליך וולונטרי אשר במהלכו מנסים הצדדים בסיוע המגשר להגיע להסכמות בנוגע למחלוקות שביניהם תוך זיהוי והבנת הצרכים והאינטרסים של כל צד. על פי תפיסת העולם של הגישור, בתהליך נכון והדרגתי , ניתן לייצר הסכמה ולעתים אף פתרונות יצירתיים המאפשרים רווח הדדי ללא הפסד ואף ללא פשרה.התהליך מתנהל באווירה רגועה ומכובדת בסיועו של המגשר, תוך ניסיון לבנות אמון, כבוד והכרה הדדית בין המעורבים. בשונה מהליך משפטי או בוררות, אנשים שלקחו חלק בתהליכי גישור מדווחים על תהליך מאד אנושי המקנה להם תחושת עצמה ושליטה בקונפליקט ובתוצאותיו. שביעות הרצון בהליכי גישור גבוהה מאשר בהליכים אחרים. יישום ההחלטות המתקבלות גבוה באופן ניכר מיישום פסקי דין.
מיהו המגשר?
המגשר הינו איש מקצוע נייטרלי בעל הכשרה והסמכה בתחום. המגשר אינו שופט, ואינו מוסמך לכפות רצונו ועמדותיו על הצדדים. תפקידו הוא להקשיב לצדדים, לסייע בהגדרת הצרכים והאינטרסים שלהם ולהוביל אותם לפתרונות יצירתיים לסכסוך, תוך שהוא נותן משקל רב למערכת היחסים בין הצדדים וחשיבותה. הוא מנחה את התהליך בהתאם למבנה מוגדר המבוסס על מספר שלבים, אולם למגשר יש שיקול דעת ויכולת לפעול באופן גמיש לצורך התאמת התהליך ללקוחות.
נוכחות עורכי הדין של הצדדים
במידה והצדדים מיוצגים ע"י עורכי דין, לעורכי הדין תפקיד מרכזי בהליך הגישור וביכולתם לסייע להם להגיע להסכמה. באם עורכי הדין אינם נוכחים, הצדדים יכולים להיעזר בעורכי דינם בכל שלב בקבלת ייעוץ לעניין שמירת זכויותיהם וכן לעניין קבלת החלטות בשלבים מכריעים בהליך. רצוי להתייעץ עם המגשר לגבי סוגיית נוכחות עורכי הדין בחדר הגישור.
יתרונות הליך הגישור
- הליך יעיל, קצר וממוקד ולכן חוסך זמן וכסף
- מעורבות הצדדים בעיצוב ההסכם מאפשרת את שליטתם בתהליך
- במסגרת גישור ניתן להגיע לפתרונות יצירתיים שלא מתאפשרים במסגרות אחרות
- חיסיון – על תוכן ההליך מוטל חיסיון וכל הנאמר במסגרתו לא יוכל לשמש כראיה בכל הליך אחר
- שמירה על מערכת היחסים העתידית ולעתים אף בנייתה מחדש
- תהליך אנושי, המאפשר דיאלוג, התבטאות פתוחה וכבוד הדדי
- הגישור מוכר ע"י המערכת המשפטית – במידה ומגיע מבית המשפט ויש הסכמה, היא מקבלת תוקף של פסק דין. במידה ואין הסכמה התיק חוזר למסלול המשפטי ללא כל פגיעה. במידה ולא הגיע מבית המשפט, להסכמה יש תוקף של כל הסכם או חוזה אחר, וניתן גם לבקש מבית המשפט לתת לו תוקף של פסק דין.
מהם סוגי הסכסוכים המשפטיים בהם הוכחה יעילות הליך גישור?
- גישור בשותפויות – פירוק שותפויות וסכסוכים עסקיים / מסחריים.
- גישור בין עובד ומעביד – פיצויי פיטורין, תנאי העסקה, תביעות חוזיות, אפליה בקבלה לעבודה, סכסוכי ועדים – הנהלות, סכסוכים בהקשר של הסכמים קיבוציים.
- גישור בין ספק ולקוח – סכסוכים בין הצרכן למוכר על רקע של אספקה / אי אספקת סחורה, עמידה במועדי תשלומים, ערבויות.
- גישור במשפחה – סכסוכים משפחתיים כגון גירושין, חלוקת רכוש, מזונות לילדים, משמורת ילדים, ירושה, בן ממשיך במושב וניהול עסקים משפחתיים.
- גישור בין שכנים – סכסוכי שכנים בנושאים כגון- השימוש ברכוש משותף, ניצול זכויות בניה וכ"ו.
- גישור ביו בעל בית ודייר – הסכמי שכירות, פינוי דירה, תיקונים של רכוש וכ"ו.
- גישור במקרה של תכנון, בניה ואיכות הסביבה – סכסוכים הנוגעים לפיתוח סביבתי ושימוש במקרקעין והשלכותיו על קבוצות שונות שהפיתוח עשוי להשפיע עליהם.
- גישור במקרה של הפרטת קיבוצים והרחבת מושבים וקיבוצים – סכסוכים הקשורים לתהליכי הפרטה, שינויים והרחבות העוברים על קיבוצים ומושבים רבים ומחייבים בחינה מחדש של סדרי החיים בין חברי הקיבוץ והמושב לאור השינויים הצפויים.
- גישור בתחומים נוספים – זכויות יוצרים, לשון הרע, סימני מסחר, ספורט וביטוח (סוגי ביטוח שונים, גמל, ופנסיה).
תגובות
לא ניתן לההגיב