תופעת הגירושין בימנו חוצה כל גבול, היא חוצה גבולות ומגזרים. גם בארץ, מדובר בעניין שהפך למאוד נפוץ וללא ספק מדובר בבעיה. ואם חשבתם שכלים משפטיים רגילים הם לא הכלים הנכונים לטיפול במשבר, התחושה שלכם נכונה. גישור הוא הדרך הטובה יותר ויש אומרים שזהו המענה האידיאלי לתופעת הגירושין.
גירושין – האומנם זו תופעה?
יש כאלה אשר מביעים ספק בכך שהגירושין בארץ הפכו באמת לתופעה. אך אין להמעיט מחומרת הבעיה שיש לה השלכות עצומות (ואם יש גם ילדים בתמונה, המצב אפילו מסתבך עוד יותר). אז כדי להבין עד כמה שהגירושין הפכו נפוצים נציין שמאז שנות השבעים עלה מספר הזוגות המתגרשים ביותר מעשרה אחוזים! בעיה? ללא ספק. בעידן בו אנו חיים, כ-15 אחוזים מהזוגות הנשואים צפויים להתגרש, וזהו אפילו אומדן שמרני. יש המעריכים את המספרים ביותר מכך. ומה לגבי הנזק: כאשר התא המשפחתי מתפרק, הילדים סובלים, יש ירידה בלימודים ולפעמים דיכאונות. הסכסוך בין ההורים יכול להסלים ולהביא לנזקים כספיים רציניים. עשויה לפרוץ ממש מלחמה בנושאים כגון הסדרי ראיה ומזונות ועוד.
גישור, ומיישרים את ההדורים
שוחחנו עם מגשר עתיר ניסיון, אשר מעביר גם קורס גישור לקהל הרחב ולאנשי מקצוע (כגון עורכי דין) כדי להבין כיצד הגישור הפך למענה אידיאלי לתופעת הגירושין. מסתבר כי יש לכך כמה וכמה היבטים. ראשית, מגשר מקצועי מגיע מראש עם הכלים ועם הרצון ליישר את ההדורים ולא ללבות את גובה הלהבות. בעוד עורכי דין שאינם מגשרים עשויים ללבות את האש ולשפוך שמן על מדורת הסכסוך מגשר רואה את הדברים אחרת.
מגשר מגיע לסכסוך בידיים נקיות. הוא לא שופט אלא מגיע כדי להקשיב לשני הצדדים. הוא בקיא בנטרול אלמנטים מפריעים ומוצא את שביל הזהב שבו כולם מרוויחים, הבעל והאישה וגם הילדים (אם יש כאלה בתמונה). גישור מתנהל בצורה יותר מסודרת, לא אימפולסיבית, לא נותנים לרגש לחמם את האווירה. כאשר נוצרת הידברות ומדגישים את האינטרסים המשותפים (כגון טובת הילדים, פחות הוצאות משפטיות), אפשר להגיע לפתרונות מוסכמים. למעשה, לפעמים הגישור פועל בצורה כל כך טובה עד שבני הזוג מחליטים שלא להתגרש אלא לתת סיכוי נוסף לחיים משותפים.
דבר אחרון, אם אתם מתעניינים בקורס ללימודי גישור, יתכן מאוד שתתעניינו גם בתוכנית ללימודי אומנות או שילוב בין השניים. בדומה ללימודי גישור גם לימודי אמנות טומנים בחובם פן יצירתי, שמאפשר ראיה שונה של הדברים, באופן שמשפיע על המציאות.
תגובות
לא ניתן לההגיב